Chiangmai - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Sander en Pauline Eskes - van Gasselt - WaarBenJij.nu Chiangmai - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Sander en Pauline Eskes - van Gasselt - WaarBenJij.nu

Chiangmai

Door: Pauline

Blijf op de hoogte en volg Sander en Pauline

10 Maart 2009 | Thailand, Chiang Mai

Bedankt voor jullie reacties op het vorige bericht. We vinden het erg leuk om te lezen en zijn ook elke keer benieuwd of er nieuwe reacties zijn.....

We zijn vandaag aangekomen in Chiang Mai (in het noorden van Thailand). Maar natuurlijk hebben nog van alles meegemaakt voordat we hier waren.

Op zondag 8 maart werden we om 6:30 uur opgehaald met een mini busje (met airco!) bij ons hotel in Bangkok. Na 2 uur rijden waren we aangekomen bij de begraafplaats van de overleden geallieerde krijgsgevangen. Daarna zijn we doorgereden naar het JEATH (Japans, Engels, Amerikaans, Thais, Hollands) oorlogsmuseum en de beroemde brug over de rivier de Kwai bij Kanchanaburi. Een indrukwekkend verhaal wat daar allemaal toendertijd is gebeurd. Een half uur met de trein langs mooie plaatsjes en fantastische uitzichten. De trein was zeer oncomfortabel. Maar de gedachten dat het spoor is aangelegd door krijgsgevangen is heel raar. Het heet ook wel het "doden spoor". Met het busjes zijn we weer opgehaald en naar een restaurant op een "boot" (voor Thaise begrippen is het boot, in nederland zouden we er niet eens opgaan) gebracht voor de lunch. 's Middags naar de Tijger Tempel geweest. We hadden daar leuke verwachtingen van, maar helaas...dit viel tegen. Je kon in een hele lange rij gaan staan om vervolgens met een half plat gespoten tijger op de foto te gaan. Dus dat hebben we zeker niet gedaan. Wel is Sander op de foto gegaan met een baby tijger. Want daar stond Sander ineens vooraan, hahaha. De rest van het park was in aanbouw en een tempel hebben we niet gezien.
Het was een erg warme dag en we waren blij dat we naar ons hotel gingen. Toen we deze tour hadden geboekt werd er gezegd dat we in een mooi hotel aan de rivier zouden verblijven. Met een slowboat zijn we er heen gevaren en toen we aankwamen werden we wakker....Na een paar biertjes zijn we tot de volgende hotelomschrijving gekomen: Een vlot met een dak dat door een dronken vrouw (was vroeger een man) in elkaar is getimmerd. Meer was het ook echt niet. We hebben wel een hele gezellige avond gehad met de andere gasten. Maar ik was wel heel blij met onze eigen slaapzak en kussensloop.
De volgende ochtend zijn we naar het Erawan National Parc gegaan. We waren nog met 1 ander meisje (chinees). We zijn langs de 2 kilometer lange waterval die over 7 terrassen loopt omhoog gelopen. Het was een enorme klim maar ontzettend mooi. Eenmaal (+/- 1,5 uur) boven aangekomen was het helemaal geweldig. Sander lag al direct in het mooie blauwe water. Ik was dat ook van plan totdat Sander een aapje zag. En dan ga je om je heen kijken.....heeeeel veel aapjes. Bij de Travel Clinic in Arnhem hebben ze ons verteld dat als je door een aap gebeten / gekrapt wordt dat je dan binnen 24 uur in het ziekenhuis moet zijn want anders zijn je laatste dagen geteld. Ik heb mijn kleren en schoenen aangehouden en de tas goed vast gehouden. Dat vond dat aapje blijkbaar nog leuker en die wilde mijn tas hebben. Uiteraard weet ik dat je dan rustig moet blijven maar dat bleef ik niet en ben volledig in paniek met mijn kleren aan het water in gerend. Ik vind aapjes toch echt niet leuk. Gewapend met een grote stok was ik met een half uur beneden. Daar was ook nog een mooie waterval (terras 2) om te zwemmen maar ik had al wel weer genoeg meegemaakt. Na de lunch zijn we naar het treinstation van Bangkok gebracht (duurde 4 uur, pfff). Op het station voor 0,20 eurocent lekker onder een frisse douche gestaan. Om vervolgens de nachttrein naar Chiang Mai in te gaan. In alle coupes was er licht, airco en een fan bij elke bank, behalve bij die van ons. Het was een sauna. Ze zijn 45 minuten bezig geweest om het te maken en gelukkig is dat gelukt want we waren toch echt niet van plan om 14 uur in die hitte te gaan zitten. Eindelijk waren we onderweg, totdat we na een klein uurtje weer stil stonden. Engine kapot, duurde weer een uur. De bedjes werden opgemaakt en Sander en ik zijn een hapje gaan eten. Toen we terug kwamen lagen de meeste alle te pitten en enorm te stinken, echt niet normaal. We zijn maar samen in een bed gaan liggen en een half uur de slappe lach gehad...wat doen we hier!!! Het vliegtuig was even duur/goedkoop en veeeel sneller. Maar we wilden het een keer meemaken. Sander heeft geen oog dicht gedaan. Ik heb overigens heerlijk geslapen. Om 11:45 uur zijn we aangekomen in Chiang Mai!
Het is nu 22:30 uur en we hebben vandaag scooter gehuurd en lekker relax gedaan. Nu lekker slapen (Sander ligt al te slapen op de stoel naast me in het internetcafe) in ons hotel. Morgen gaan we bedenken wat we verder gaan doen.

O ja, het lukt ons nog niet helemaal om de foto's bij de berichten te plaatsen. Maar die komen spoedig.

Tot het volgende bericht!

Dikke kussen van Sander en Pauline XX

P.s.: Er is er bijna 1 jarig, hiep hiep hoera!

• 10 Maart 2009 - 14:45

Ralf:

Hé globetrotters!!

Ik zie dat de trip is begonnen, goeie poep!! Heel veel plezier en ik zal zeker jullie reisverslagen lezen. Ben nl. erg benieuwd wat jullie allemaal gaan beleven en waar jullie allemaal uit gaan komen.

Geniet van al het moois en van elkaar ofcourse. Maak veel mooie foto's en deel deze met ons.

Als jullie terug zijn, heb ik Noud al z'n eerste dirty talk geleerd. ;-) We zijn ook sinds afgelopen weekend verhuisd, echt mooi geworden allemaal.

Enjoy your trip!

• 10 Maart 2009 - 14:55

Brigitte :

Hoi allebei.

Wat ontzettend leuk om jullie verhalen te lezen. Heb vooral erg gelachen om het aapverhaal met jou, Pauline. Natuurlijk zitten ze jou weer achterna! Ik zie je al wegrennen. Wat fijn dat jullie zoveel plezier hebben samen en kunnen lachen om alles wat je tegen komt (leuk of niet leuk) Ik ben wel heel benieuwd naar de foto van Sander met de tijger, durfde je wel zo dichtbij te komen? Is nog groter dan een fret!
    Geniet samen.

Liefs Brigitte

• 10 Maart 2009 - 15:00

N Achterblijver:

hahahhaah ik zie t voor me met die aapjes..
    en gelukkig niet nóg een x 'de vrouw draagt-rugtas-aktie' van die prutser. neem aan dat dat 1malig was..??
    Geniet in Chiang Mai en als je iets ziet wat je wilt kopen.. doen, want je komt t erna niet meer tegen (wel opsturen want die prutser wil t niet in zn tas hebben denk ik ; -)
    xxx

• 10 Maart 2009 - 15:37

Papa Paul:

leuk om weer wat te horen van jullie. zoals je weet stammen we van de apen af en aan jullie ervaring te zien zijn wij mensen iets minder agressief, alhoewel.
    hier is alles goed, nat en ongeveer 7 gr. ik geniet van mijn laatste dag voordat ik dus 49 wordt. mama en ik gaan de verjaardag van cris vieren dus dat is weer gezellig. kan ik ook via jullie normale mail berichten sturen. want deze berichten gaan bijna de hele wereld over.
    veel kussen en fijn dat jullie genieten. kus pa

• 10 Maart 2009 - 16:20

Marc:

Hey Pauline en Sander!

Wat een fantastische verhalen, en heerlijk om te lezen. Pauline je bent je roeping misgelopen ha ha. Het klinkt echt als een heel avontuur, ik ga jullie volgen hoor. Ik vind dit een leuk idee zeg, iedereen (die wil) blijft op de hoogte. Geniet lekker en ik lees lekker mee ;)

Groetjes en een x,
    Marc

• 10 Maart 2009 - 19:14

Humita:

Hey Meid,

Lees jullie verhalen met heel veel plezier.. Geniet maar lekker daar en hou me zeker op de hoogte! Ik ben lekker twee maanden vrij nu, ik heb een nieuwe job:). Maar als je weer terug bent, hoor je daar alles over.have fun dikke knuffel

• 10 Maart 2009 - 20:48

Broertje:

echt iets voor jou zus :p

geniet echt mee met jullie super gaaf!!

doe het rustig aan he jullie hebben de tijd ;)

kus

• 11 Maart 2009 - 06:39

Rianne:

Lieve Sander en Pauline,

geweldig om jullie verhalen te lezen, heb hier hard zitten lachen om je apen avontuur, fantastisch, ik zag het al helemaal voor me.

Geniet er van en tot de volgende keer.
    Rianne XXX

• 11 Maart 2009 - 07:02

Michelle:

Hoi!

Wat een heerlijk verhaal (net zoals iedereen) heb ik in een deuk gelegen en zag ik het al helemaal voor me! Geweldig! :-)

Met veel plezier heb ik jullie verhaal gelezen!
    Wat hebben jullie al veel gezien en gedaan!
    Have fun!

Op naar het volgende verhaal! :-)

Liefs Michelle

• 11 Maart 2009 - 07:11

Anja:

Ik moest wel heel erg lachen om het apenverhaal, zie het helemaal voor me!
    Klinkt allemaal erg leuk wat jullie doen, dus keep up the good work! Blijf goed op elkaar passen en ik ben benieuwd naar het volgende verhaal.

Dikke kus

• 11 Maart 2009 - 08:30

Nyncke:

Lieve Pauline en Sander!

Heeeel veel plezier op jullie reis!
    Het klinkt nu al helemaal gaaf!
    En jullie verhalen zijn erg leuk om te lezen! :)
    Geniet ervan!!

Liefs Nyncke

• 11 Maart 2009 - 13:32

Jeroen Ter Weeme:

Hey Pauline en Sander!
    Leuk om jullie verhalen te horen! En een mooie reis voor de boeg!
    En je verhaal met die aap had ik graag gezien haha!
    Geniet van jullie trip en veel succes!
    Gr Jeroen

• 12 Maart 2009 - 08:29

Dianne:

Hej gek Aapje en stoere Tijger !
    Wat een pret; ook zonder roomservice hi hi.
    Je staatslot van 10 maart was 0, het is echt waar schatje, maar...wel geluk in de liefde !
    kusjekus van mama

• 12 Maart 2009 - 11:06

Tom:

He wereldburgers,

Wat een goed verhaal, heerlijk om te lezen. Ook aardig jaloers hier...

Veel plezier daar!

Ciao,

Tom

P.s.: kan ik jullie ook prive mailen? Zo ja, laat me even weten op welk mailadres.

• 13 Maart 2009 - 09:36

Dion:

heee

het bevalt nog super hoor ik...... echt lekker ik krijg al heimwee naar die tijd.
    hadden jullie ook bij de good vieuw gegeten top tentje? gaan jullie ook nog naar chang rai? daar kende ik wat nederlanders die wisten nog wel wat mooie plekjes in de bergen
    have fun

• 13 Maart 2009 - 13:44

Boefje76:

Heyhey levensgenieters,

Allereerst even een reactie op jullie 1e berichtje,..Sander wat ben je toch een slappe vent!Haha,je tasje laten dragen door Pauline.Schaam je!Hadden ze geen dragers id buurt,of was je te knieperig om 1eurie uit te geven aan die arme sjouers,hehe;-).
    Mooi om te lezen hoe jullie de eerste weken ervaren in jullie ontdekkingsreis.Ik herken veel van jullie ervaringen,echt super he,zon avontuur!?Kzag de foto vd treincabine,hehe,gelukkig hadden Jee en ik 2 flessen cola en een flesje johnnie aan boord!Btw gaan jullie nog even bij Jeroen langs in Chiangrai?Aanradertje leuke mensen.Vragen naar Amsterdam restaurant.kan niet missen.Offroadje huren ook top daar,wel oppassen ih verkeer,0 regels.Goldentriangle is ook moeite waard.Veel fastboats,paar leuke restaurants met mooi uitzicht.Ik ben weer zeer benieuwd!Tip voor de volgende encounter met aapjes altijd genoeg pinda's bij je hebben!hehe.xxx Boris

• 13 Maart 2009 - 14:00

Suus:

Hey Backpacking San en Plien,

Eindelijk kan ik jullie dan gaan volgen....mijn computer was natuurlijk weer eens een hele week down maar goed nu dus weer up and running. Ontzettend leuk jullie nu al geweldige verhalen te lezen. Erg grappig allemaal, maar de tassenactie van Sander moet afgelopen zijn....Schandalig!
    Mietje! Het leven van een backpacker gaat nou eenmaal niet over rozen, maar meer over kakkerlakken, viezigheid, ransige hotelletje, muizen etc etc. Ook al dit soort dingen maken alles de moeite waard, just wait and see.

Lieve schatten tot mails.
    Dikke kus Suus