Down Under!! - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Sander en Pauline Eskes - van Gasselt - WaarBenJij.nu Down Under!! - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Sander en Pauline Eskes - van Gasselt - WaarBenJij.nu

Down Under!!

Door: Sander

Blijf op de hoogte en volg Sander en Pauline

20 Mei 2009 | Australië, Melbourne

G’Day (in Australie betekent dit hallo/goedemorgen, beetje wennen)

Melbourne. Zo na een uur of 20 reizen zijn we aangekomen bij onze camper, nou ja een busje. Buiten regent het af en toe. Het is 13 graden en we zijn onderweg naar een camping. Dat kamperen is wel wennen voor mij. Pauline vindt dat allemaal gezellig en heeft iedere keer de slappe lach. Met je spullen door de kou naar de douche lopen etc. is wel heel anders dan 38 graden op een resort met zeezicht. Dronken worden is dan de enige optie, dan wel weer vaak naar de wc lopen is minder.

Wel leuke andere reizigers ontmoet, leuk om de verhalen te horen.
We hebben Melbourne verkend en we vinden het een leuke en gezellige stad met alle nationaliteiten die samen leven in een stad. We zijn in een toren geweest met uitzicht over de stad, erg mooi. Hier geen hoerenbarretjes helaas..alleen van die luxe. Dus samen gezellig een pizza gegeten.

De camping zit in een wijk van Melbourne (uurtje met de tram) in een arme wijk. Daar passen wij wel tussen met ons woonhuis op wielen. Wat een ellende denk ik dan even, hoop dat het snel warm wordt.
Het slapen gaat goed in de bus, natuurlijk wel weer alle spullen verplaatsen. Als je eenmaal ligt slaap je super, zelfs zonder verwarming in het busje.

Als je wilt koken dan loop je met al je spullen naar een gezamenlijke overdekte kook/bbq ruimte waar je kunt eten. Dit is een soort schuur met alle kookgemakken. Want buiten koken is nog wat koud +/- 7 graden plus dat het gas uitwaait. Dit kan gezellig zijn zegt Pauline, het is maar net wat je er zelf van maakt. Oke..

Gelukkig heb ik films gekocht in Thailand ongeveer 30 uur kijk plezier. Het is hier om 18:00 uur donker dus de zaklampen en kaarsjes aan. Maar ja over 1500 km wordt het langer licht en erg veel warmer gelukkig. Denk dat ik een slaappil neem, word ik lekker rustig van. Die jointjes laat ik nog maar even zitten. Bob Marley Cd’s hebben we al wel in onze hippie bus.

Morgen gaan we weer wat leuke dingen bekijken, samen is het heel gezellig. Beetje links rijden, alles begint een beetje links te worden hier.

(He B’tje zon busje dat Huub had die rode weet je nog?)

Phillip Islands erg mooi en mega mooie natuur. ‘sAvonds zijn we naar de Pinguin Parade geweest. Leuke kleine pinguins die met honderden het strand komen aan waggelen. Ze zijn 30 cm en ongeveer een kilo, erg schattig.

2 Nachten op een super camping gestaan met vol zeezicht. Pauline heeft daar lekker haar “hummel dingetje” kunnen doen; wasje, campertje schoonmaken.

De eerste kangoeroes die we zien, liggen dood naast de weg. Wel leuke papagaaien en schattige Koala’s, levende.

Het vrije gevoel met onze bus is fantastisch, het enige is de kou waar ik niet zo aan kan wennen en helemaal niet op een camping.
Nu inmiddels de 6de nacht (in Lake Entrance) we zitten gezellig in onze bus en net heerlijk gekookt. Biertje, wijntje en een nieuwe muts op ook in de bus, heerlijk. Het kamperen begint al leuker te worden. Give it a go!

We hebben nu 600 km vooral links gereden en de mensen zijn nog steeds ontzettend vriendelijk erg fijn. Ook is alles schoon, weinig rommel en nergens graffiti.

De groeten uit Australie.

• 20 Mei 2009 - 11:48

Pa:

pauline was altijd gek op campings zoals ma ook.op de eerste beste camping die wij als fam opreden 24 jaar geleden in frankrijk had ze binnen 2 minuten vrienden. kleine pauline wist dat ook uit bemmel kwamen en nota bene uit de zelfde straat waar wij woonden.praten met iedereen. leuk he.
    volgens mij is het nu winter bij jullie maar inderdaad als je naar het noorden rijdt wordt het warmer ( hoop ik ).
    ben benieuwd wanneer jullie bij mijn zus marcelle aankomen.
    heb nieuw mob nummer. zie mail ( binnenkort ).
    kussen pa

• 20 Mei 2009 - 11:54

Gawan:

Ik heb jullie een tijdje niet gevolgd. Heb zojuist de stukken ingehaald. Jullie maken schitterende dingen mee. Van super leuk tot het afschuwelijke. Als ik naar de foto's kijk dan zien jullie er nog gezond uit. Blijkbaar is het eten ok voor jullie. De foto's van de hondjes in de kooi voor verkoop is dat voor consumptie? De beelden van onderwater zijn ook erg mooi geworden. Oja, Sander gefeliciteerd met je verjaardag! Nou op naar het volgende avontuur Down Under (wintertijd). Ik kijk al uit naar de foto's van jullie rijdende accomodatie.
    Groetjes Gawan

• 20 Mei 2009 - 11:55

Sanne:

Haha Sander, even wennen he! Luxepaard! Ben deze keer wel extra benieuwd naar jullie foto's!

• 20 Mei 2009 - 12:16

'n Achterblijver:

hey backpackers!
    top land, geloof mij! T wordt alleen maar beter. Dit heet opbouwen Sander..Als je straks onder water bent geweest is t nooit meer hetzelfde. Live Life to the max samen. Morgen hemelvaart dus ik zeg vast Proost! ps plien ik heb n fles port uit 1976.. en hij is zalig.dikke X

• 20 Mei 2009 - 12:38

• 20 Mei 2009 - 12:39

• 20 Mei 2009 - 12:47

Ingeborg:

Kamperen is iets aparts. Vooral als je het niet gewend bent. Maar zo te lezen vermaken jullie je prima. Jullie worden al echte trailer trash. :) Pauline speelt het huisvrouwtje en Sander verdrinkt zijn verdriet. Veel plezier nog Down Under en ik kijk uit naar jullie volgende verhaal.

• 20 Mei 2009 - 13:38

Anja:

Ik vind jullie camper echt helemaal leuk! En die pinquins zijn echt ook te schattig, nemen jullie er 1 voor mij mee? Zaterdag begint mijn tripje, dus voorlopig geen reacties van mij meer. Maar na 12 juni zal ik jullie weer mailen met mijn Cuba stories! Veel plezier down under in de hippie camper!!
    Kus

• 20 Mei 2009 - 15:10

Debbyb:

G'day mates!

Die camper is echt cool! Ik zou dat ook errug gezellig vinden denk ik en me gewoon over alle ongemakjes heenzetten. Geniet ervan jongens, dit wordt echt geweldig, dat weet ik zeker. Probeer ook surflessen te nemen als jullie in een warmer klimaatje terecht komen. Ik heb het op Bali gedaan en het was echt super (niet meteen maar na 2 dagen ploeteren was het echt te gek). Ik verheug me alweer op de rest van jullie verhalen.

Liefs,
    Debby

• 20 Mei 2009 - 15:11

Debby:

O ja, bijna vergeten, staat je goed die nwe hairdo van je Sander! En Pauline, wat een mooie foto van jou op dat strand zeg. XD

• 21 Mei 2009 - 08:25

Dianne:

I love your camper !
    LOVE & PEACE !!

• 22 Mei 2009 - 10:00

Jacqueline:

geweldig, een soort Bassie en Adriaan gevoel.

cheers...........

xx

• 22 Mei 2009 - 15:12

Bas:

Hej luitjes! Wat fijn dat jullie het daar weer eens prima naar je zin hebt! Hier is het ook 13 graden, maar ik weet zeker dat dit net ff iets anders aanvoelt... :(

Leuke foto's en uitgebreide verhalen, leuk!

Gr

• 25 Mei 2009 - 09:18

Michelle:

Hi!

Wat een geweldige foto's! Ik hoop dat jullie je nog steeds vermaken, ondanks dat het wat aan de koude kant is. Maar het gaat vast alleen maar beter worden!
    Super busje hebben jullie! En wat een schattige foto's van de pinguins en het koala beertje! En jullie komen Skippy vast ook wel in levende lijve tegen! :-)

Enjoy and take care!

XXX Michelle

• 26 Mei 2009 - 10:48

Suus:

G'day gipsy's van me,
    Wat een heerlijke verhalen weer. Aussie awesome.....heerlijk land en ach dat camperen daar wen je wel aan hoor... straks loop je overal met de pleerol onder je arm naar binnen. Ik geniet elke keer weer van jullie verhalen. Die achterblijver en ik hebben hemelvaartsdag een ontzettende leuke dag gehad hahaha, maar die verhalen horen jullie wel als jullie weer back in Hollanda zijn. Het volgende evenementje wordt uiteraard Outdoor en helaas zonder jullie....
    Geniet van Australia en tot jullie volgende verhaal. Miss you guys. Dikke kus Suus.

• 29 Mei 2009 - 10:22

Wiel En Gemma:

Hoi Sander en Pauline,

Tja, wie verwacht er nu warm weer in de winter. Maar jullie campertje ziet er lief uit, lijkt wel geplukt uit de jaren 60. Ik blijf het knullig vinden met een wc rol onder je arm gezellig naar het wc hok. En dan moet altijd de hele camping! Ach, je moet wat overhebben voor je vrijheid en die pinguins en aardige mensen maken veel goed, denk ik.
    Groet en veel plezier

• 29 Mei 2009 - 13:17

Karlijn:

Hoi Pauline en Sander,

Ik zit hier op mn werk:(
    jullie verhalen te lezen en volgens mij is het helemaal te gek!

Gaaf wat jullie inmiddels allemaal meegemaakt en gezien hebben en er gaat vast nog veel meer komen!

Geniet ervan!

Groetjes Karlijn

• 31 Mei 2009 - 20:39

Ingeborg:

Alles goed daaro in Aussieland? Heb al eventjes niks meer gehoord????

Tot horens,
    gr Ingeborg