Sydney here we come!!
Door: Pauline
Blijf op de hoogte en volg Sander en Pauline
03 Juni 2009 | Australië, Sydney
We zijn 2 nachten in Lake Entrance geweest. Er is daar een mooi natuurgebied aan de zee. We hebben daar heerlijk gewandeld en de papegaaien vlogen de hele wandeling met ons mee. Verder was er in Lake Entrance niet veel te beleven, dus we hebben lekker rustig aangedaan. De kou kunnen we steeds beter tegen, vooral door de beanies die we hebben gekocht. En gelukkig ook omdat het steeds warmer wordt.
Vanaf Lake Entrance hebben we 300 kilometer gereden naar Merimbula. Onderweg bij Gipsy Point gestopt om tosti’s te bakken aan het water. En toen waren ze daar, onze eerste levende kangaroes. Ze huppelden daar gewoon gezellig rond! Uiteraard direct de camera’s te voorschijn gehaald.
We stonden heel relax foto’s te maken, totdat Sander zegt: “kijk achter je nog een kangaroe”. Daar was papa kangaroe en hij was heel groot. Zo’n held dat ik ben met dieren ben ik in de auto gaan zitten met de ramen en deuren dicht (zonder in paniek te raken, yeah!).
Toen we in Merimbula aankwamen was het niet alleen koud maar het regende ook nog. We hebben toen toch maar een powered ensuite campingplaats genomen.
Dan heb je bij je plaats een klein huisje met daarin een badkamer....helemaal voor ons alleen! Maar de reden van onze stop in Merimbula was natuurlijk voor mijn tante Marcelle (zus van papa). We zijn gelijk de eerste avond bij haar gaan eten. Ze had heerlijk gekookt, biefstuk! We hadden elkaar jaren niet gezien en kenden elkaar eigenlijk ook niet zo goed. Dus we hadden heeeeeel veel bij te kletsen. De volgende dag hebben we onze campingplaats opgezegd en zijn we bij Marcelle gaan logeren. De tweede avond hebben Sander en ik gekookt, kangaroe. Ahhh zielig, maar Skippy was wel heel lekker!
Marcelle heeft ons een rondleiding door Merimbula en Tura Beach gegeven. We zijn bij 2 golfclubs gaan kijken. En als je daar binnenkomt en je bent geen lid dan moet je een formuliertje invullen met je gegevens. Dit is voor als je wat wint, en dan heb ik het niet over het winnen van een golfwedstrijd wat je toch wel zou denken als je op een golfclub bent.....nee, het clubhuis staat vol met gokautomaten! De golfbaan zag er wel heel mooi uit, uitzicht over de zee en de kangaroes huppelen over de golfbaan. Zij hebben overigens ook voorrang op de golfbaan.
We zijn 2 nachten bij Marcelle gebleven. We hebben een enorm leuke tijd met haar gehad en ik ben heel blij dat ik bij mijn tante ben geweest en haar beter heb leren kennen. Het is echt een hele leuke tante!
Vanuit Merimbula hebben we weer ongeveer 300 kilometer gereden en zijn toen aangekomen in Kiama. Het laatste stuk heb ik gereden en dat was voor Sander toch wel weer met samen geknepen billen en veel aanwijzingen geven naast me zitten. Voor mij begint het al bij het instappen, verkeerde kant. Dan wil je je gordel omdoen, dus als bestuurder pak je dan over je linker schouder, verkeerde kant. Gelukkig zitten de pedalen wel op dezelfde plaats dus de koppeling in trappen is geen probleem, heel fijn zoiets herkenbaars, pffff.
Maar dan moet ‘ie in de eerste versnelling, dus met je rechterhand, verkeerde kant. Deze handelingen zijn nog allemaal niet zo gevaarlijk, want die doe je in stilstand. Maar om in Kiama te komen moest ik toch echt de weg op. Om links te gaan is mijn automatische: links kijken, rechts kijken en nog een keer naar links als er niks aankomt dan de weg oversteken en op de rechterrijbaan je reis voortzetten. Het is me een paar keer gelukt op deze manier maar neem van mij aan dat het zweet je dan overal uitbreekt en niet alleen bij mij. Nadat ik dan weer netjes aan de verkeerde kant van de weg rij. Kom je er achter dat het “gevoel” van de auto toch heel anders is.
Ik zal een paar van jullie voor zijn, nee dat is niet het gevoel als Sander mij op de motorkap legt, dat gevoel is nog hetzelfde!
Wat ik bedoel is dat je normaal aan je rechtkant nog meer auto hebt en dat zit nu ook weer aan de verkeerde kant. En dat is best lastig om dan tussen de witte lijnen te rijden. Dit is voornamelijk weer voor Sander erg vervelend want die ziet de berm telkens erg dichtbij komen. Maar ja, al doende leert men! En ik ben een volhouder en Sander houdt van spanning dus ook hier zal ik een fantastische chauffeur worden....
Uiteindelijk zijn we dan ook in Kiama aangekomen en ook een camping gevonden. We zijn 3 nachten in Kiama gebleven. Ook weer gezellige mensen ontmoet. Vanalles van de omgeving gezien en die is echt geweldig mooi. Ook zijn we naar een rainforest geweest. Deze was iets minder mooi maar misschien zijn we ook al enorm verwend met de te mooie natuurparken in Thailand.
Op woensdag zijn we naar Sydney gereden, dit was nog maar 130 kilometer vanaf Kiama. Wat een geweldige stad! De beste, mooiste, gezelligste die we tot nu toe hebben gezien. Toen we aankwamen zijn we als eerste naar de Ugg Shop gegaan. Ze hadden bijna niks meer, maar precies die ik wilde nog wel, yeah!! Daarna naar de Mac Donalds voor het gratis wireless internet. Campertje netjes op de parkeerplaats van Mac Donalds geparkeerd en binnen gaan internetten. Na een uurtje en een cheeseburger verder zijn we door de regen (!) weer naar de camper gegaan......bekeuring! Nooit geweten dat je op de parkeerplaats van de Mac een parkeerkaartje moet halen, wat een gelul! Dat mocht de pret niet drukken want we gingen op weg naar onze volgende fijne familie ontmoeting, Oom Henk (broer van papa).
Henk kende ik al beter omdat hij elk jaar naar Nederland komt. Maar daarom niet minder leuk om hem weer te zien. ’s Avonds hadden we een etentje met Matthew (mijn neef), Penny (zijn vrouw), Allison (mijn nicht), Peter (broer Penny) en Henk omdat Matthew en Penny een paar dagen later gingen verhuizen naar het binnenland. Matthew en Allison had ik ook al heel lang niet gezien, maar het voelde alsof we elkaar elke week zien. Zo vertrouwd en zo gezellig! De avond werd heel leuk afgesloten met een cadeautje dat papa en mama aan Henk voor ons hadden meegegeven. Een print met 80 foto’s van onze reis erop. Deze gaat aan het plafond van onze camper hangen!
De volgende dag zijn we vanuit Henk, want daar mogen we slapen tijdens ons bezoek aan Sydney, met de trein naar Circular Quay gegaan. Daar is the Opera House en the Harbour Bridge.
Als je daar staat aan het water en om je heen kijkt naar alle mooie gebouwen dan krijg je kippenvel, wat een heerlijke stad! We hebben daar de ferry genomen naar Manly, daar is het kantoor van Henk. Tijdens de boottocht zagen we in de verte een tornado! Dit is ’s avonds nog op het nieuws geweest. We zijn samen met Henk gaan lunchen en heeft Henk ons Manly laten zien. Een heel leuk stadje op een schiereiland, dus overal zie je de zee. Op North Head van Manly is een Natuurpark met een uitzichtpunt over Sydney, zo mooi.
Na een heerlijke middag zijn we met de ferry weer teruggegaan naar Circular Quay.
Daar nog over The Rocks gewandeld en daarna tegenover the Opera House in de Cruise Bar gaan borrelen. Vanaf 18:00 uur wordt er op the Opera House kleuren geprojecteerd en deze veranderen de hele avond, erg mooi. En dan zit je daar met de man waar je zo veel van houdt, met een wijntje, uitzicht op the Opera en de verlichte Skyline in een geweldige stad, ik heb toen toch wel nogmaals gerealiseerd dat ik een enorm fijn leven heb!
De volgende dag zijn Sander en ik weer lekker door Sydney gaan slenteren. Naar de Queen Victoria Building, Sydney Tower en The Oztrek movie. Heerlijke lunch gehad bij de Darling Harbour, allemaal restaurants om de haven met enorme jachten. ’s Avonds zijn we met Henk, Matthew, Allison en James (vriend van Allison) gaan dineren op de golfbaan waar Henk al heel lang lid is. Wederom een hele gezellige avond gehad en erg lekker gegeten.
Op zaterdag ben ik met Allison gaan wandelen op Bondi Beach, het bekendste strand van Sydney alleen om het kijken en bekeken worden.
Een hele fijne vrouwenmiddag met als beloning voor het wandelen een wijntje in een strandclub. Weer de bus genomen naar Circular Quay want daar zat Sander al in de Cruise Bar aan het bier! Ook hij had een fijne middag met zichzelf gehad, lekker gewandeld en vooral bier gedronken. James is ook nog gekomen en we hebben een ontzettend gezellige avond gehad met z’n viertjes met (iets te) veel champagne!
De volgende ochtend is Sander met Henk gaan golfen, om 08:15 uur afgeslagen! Eigenlijk was mijn plan om mee te wandelen maar toen ik om 06:15 uur wakker werd en de regen hoorde heb ik er voor gekozen om me heerlijk nog een keertje om te draaien. Toen zij terug kwamen van het golfen zag het weer er zo goed uit dat we met een vliegtuig over Sydney zouden gaan vliegen. Eenmaal aangekomen op het vliegveld begon het enorm te regenen. Henk begon met de checklist af te werken. De checks waren niet allemaal goed en toen ook de motor niet wilde starten heeft Henk besloten dat we toch niet de lucht in gingen. Maar we hebben wel in het vliegtuig(je) gezeten.
Maandag 1 juni zijn we ’s morgens weer bepakt en bezakt verder gereden en helaas Sydney achter ons gelaten. We hebben een hele leuke tijd gehad in de wereldstad Sydney en dit zeker ook dankzij mijn hele lieve en gastvrije familie. Maar dit was zeker niet de laatste keer dat we in Sydney waren!
Heel veel liefs, Sander en Pauline
03 Juni 2009 - 09:28
Jacqueline:
ik lees het al, ik kan maar beter NIET gaan autorijden daar.....hihi.
Leuk om weer eens wat van jullie te lezen.
xx daar heb je skippy, en daar was skippy,
03 Juni 2009 - 09:38
Pa:
wat leuk weer wat van jullie te horen en zo gezellig met broer, zus en the hole fam. Spreekt matje nog een beetje nederlands? zijn jullie nu op weg naar brisbane en hoe is het weer waar jullie naar toe rijden? groetjes pa -
03 Juni 2009 - 10:15
Michelle:
Wat een heerlijk verhaal weer om te lezen! Links auto rijden, familie bezoeken, lekker eten en wijntjes drinken, wandelen, skippy spotten enz. enz.
En jullie hebben zeker een enorm fijn leven!
Op naar het volgende avontuur!
Liefs en een dikke kus Michelle -
03 Juni 2009 - 10:16
DebbyB:
hahahaha wat een verhaal van dat autorijden. Dat zou voor mij denk ik ook echt niets zijn, links rijden in zo'n grote bak. Vind het stoer dat je het gewoon doet Plien...en jou stoer dat je er naast durft te zitten Sander! Jullie zijn allbei toppers!!!
Cool trouwens ook dat jullie zoveel bekenden hebben daar down under. Klinkt errug gezellig allemaal. Ben alleen nog wel benieuwd of Plien zich na die wijntjes/champagne net zo voelde als in Luang Prabang ;-)
Foto' houden we nog tegoed hoop ik...
Liefs,
Deb -
03 Juni 2009 - 10:23
Debby:
Ik zat met mijn neus te kijken en heb ze wel gezien, wat een leuke foto's weer jongens. Blijf jullie camper cool vinden!
XD -
03 Juni 2009 - 14:39
Ingeborg:
Leuk avontuur weer.
Geniet er nog van...
Gr uit het zonnige Nijmegen! -
04 Juni 2009 - 08:08
Frans Rib:
Mooi verhaal weer! Staat weer een extra locatie op mijn verlanglijstje (wordt wel erg lang met al die mooie verhalen en foto's).
Karin, mijn zus en ik zijn net een weekje op bezoek geweest bij mijn ouders in Portugal. Ik moet zeggen dat ik nog wel even aan jullie moest denken toen we na een week al weer terug moesten. Ik denk dat het dit jaar geen loonsverhoging wordt waar ik over ga praten maar meer vrije dagen ;-) -
04 Juni 2009 - 09:39
Dylan & Saskia:
Sander en Pauline, wat een geweldig avontuur! Geniet er van!!!!!!!! -
05 Juni 2009 - 11:14
Suus:
Hey Plieny Verstappen en co,
Wat een heerlijk leven hebben jullie toch. Was weer een erg leuk en grappig verhaal. Links rijden pff ook niets voor mij hoor. Sydney staat nu ook hoog op mijn verlanglijstje...heerlijke stad zo te horen. Ben benieuwd naar jullie volgende avonturen. Blijf jullie volgen.
x Suus
ps Heb een aantal sms gestuurd maar die kreeg ik 2 weken terug allemaal terug NIET VERZONDEN...weet inmiddels waar het aan ligt, maar dat is een beetje suf om te vertellen. Kan nu dus gewoon mailen en sms.
13 Juni 2009 - 21:27
Anja:
Hola,
Ik ben weer thuis. Cuba was echt fantastisch! Ik zal jullie nog wel een email sturen (nadat mn jetlag is opgetrokken...). Australie klinkt ook weer geweldig! Kus -
19 Juni 2009 - 12:55
Opa En Miek:
Mooie verhalen.We hebben ons opnieuw aangemeld,hopen jullie nu weer te volgen. Met Opa gaat het goed. Wel veel controles in het ziekenhuis. Tussendoor veel in Zeeland. Veel plezier nog op reis. Liefs, Opa en Miek